Logosmall

Wooninspiratie: interieurtrends voor 2018

Wooninspiratie: interieurtrends voor 2018

Oktober woonmaand is weer ten einde. Tijd om de balans op te maken! Wat zijn de belangrijkste trends voor ons interieur het komend seizoen, welke kleuren zijn van nu en wat is er nieuw? Laat je inspireren door de interieurtrends van 2018 en maak je woonkamer helemaal klaar voor de herfst en winter!

Warme chique

De industriële trend zwakt steeds verder af. In plaats van strak en staal kiezen we nu voor sfeervolle houten meubelen en warme kleuren. Zo zie je veel antieke kasten, vaak geschilderd in een opvallende kleur, die als echte eyecatcher in de woonkamer of woonkeuken fungeren. Voeg een flinke dosis luxe en een toefje glamour toe aan deze stroming en je krijgt de chique trend. Hierbij krijgt je interieur een warme en en weelderige uitstraling door dikke vloerkleden op de vloer, poefjes, veel kussens en weelderige planten. Allemaal in diepe tinten als wijnrood en uitgevoerd in luxe materialen als goud, velours en gekleurd natuursteen.

 

Comeback van jaren 70 en 80

We zien steeds meer trends uit de jaren zeventig en tachtig terug komen. Zo zijn hangplanten, al dan niet in de retro macramé hanger, al geruime tijd erg populair. Vul deze hangplanten gerust aan met een heel arsenaal aan andere planten, van geranium tot grote palm. Want planten en groen in huis blijven in 2018 onverminderd populair! Ook de open stellingkasten en planken uit de seventies zien we terug in de nieuwe woontrends voor 2018. Deze open meubels worden sfeervol ingericht met planten, boeken, lampen en accessoires. Ook de eighties kleur bruin maakt zijn comeback; sterker nog: bruin is het nieuwe zwart! Verwacht ook de donker gebeitste meubelen en minimalistisch design uit deze periode weer terug. De hangstoel, een graag geziene gast in de jaren 70 en 80, past perfect in deze trend - zeker in mooie bruine tinten!

 

Wooninspiratie interieurtrend 2018 jaren 70 jaren 80

Meer kleur in huis

Was het een aantal jaar de trend om je interieur zo wit mogelijk te houden, nu is kleur weer helemaal terug! De nieuwe interieurtrend voor 2018 heet color blocking. Oftewel: opvallende kleurvlakken in het interieur aanbrengen om zo voor een gewaagd contrast te zorgen. Dat kan al door een paar sierkussens in verschillende kleuren op de bank te gooien. Of verf een muur, of liever nog twee muren, in een opvallende kleur. Helemaal mooi als je daar een strak meubelstuk voor zet! Je kunt ook een kast met verf bewerken, een vloerkleed in een bonte kleur op de grond leggen, een gekleurde hangstoel ophangen of een aantal plantenbakken in verschillende kleuren kopen. De mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt zo ver gaan als je zelf wilt!

 

Wooninspiratie interieurtrends 2018 colorblocking

 

Kleuren en materialen voor 2018

De kleuren en materialen voor komende woonseizioen passen heel goed bij de luxe trend. Denk aan materialen als fluweel, glanzend goud en messing, zwart staal en gekleurd marmer. Qua kleuren zien we heel veel warme kleuren als diepe tinten groen, blauw en rood. Dit wordt gecombineerd met zwart- en grijstinten. Poederroze als accentkleur zorgt voor wat verzachting. Zo past de trendkleur van 2018, het grijs-roze ‘Heart Wood’, prachtig bij al deze luxe. Maar je kunt deze poederachtige pasteltint ook prachtig combineren met met goud en army voor een wat stoerder effect.

 

Woontrends 2018 inspiratie interieur Flexa kleur 2018 heart wood

 

Laat je inspireren door de interieurtrends van 2018 en maak je woonkamer klaar voor een gezellig en warm najaar!