Logosmall

Nieuwe plekken voor je hangstoel!

Nieuwe plekken voor je hangstoel!

Dat een hangstoel perfect is voor in de tuin, dat weten we allemaal. Maar een hangstoel brengt op zoveel meer plekken ultiem zitcomfort! Het neemt bovendien weinig ruimte in en is makkelijk te installeren en af te breken. Van praktische zitoplossing tot luxe relaxplek; met een hangstoel kun je alle kanten op!

Op de camping

Wie zegt dat kamperen afzien is? Vervang die wiebelige, lage campingstoelen voor een hangstoel en je comfortniveau schiet omhoog! Kies een kampeerplek met een boom en je hangt altijd heerlijk in de schaduw. Of neem een metalen hangstoel standaard mee. Deze is compact te vervoeren en past zelfs in de meest volgepakte auto. Eenmaal op de camping zet je hem zonder gereedschap in elkaar en kun je de hangstoel met standaard neerzetten waar je maar wilt!

 

Hangstoel met standaard op de camping

 

In de babykamer

Bij de inrichting van de babykamer denk je aan een wieg, commode en kledingkast. Daarnaast heb je een plekje nodig waar je de kleine kunt voeden en troosten. Meestal is dat een fauteuil of schommelstoel. Maar een hangstoel biedt meer voordelen. Het zit heerlijk comfortabel en geborgen, ziet er speels en hip uit én heeft een kalmerende werking op je baby. Het wiegen doet namelijk denken aan de tijd in de baarmoeder. Is je kleintje ‘s nachts onrustig en kan het de slaap niet vatten, nestel je dan in de hangstoel en je brengt je baby zo tot rust. Dat maakt die doorwaakte nachten een stuk draaglijker!

 

In de garage of het tuinhuis

Wanneer je het geluk hebt over een garage of een tuinhuis te beschikken waarin je naar hartelust kunt timmeren, knutselen en sleutelen, dan is de kans groot dat ruimte kostbaar is. Gereedschap, auto’s, motoren en allerhande projecten in verschillende stadia van gereedheid zullen vrijwel alle vloeroppervlakte bezetten. Wil je tussendoor lekker kunnen pauzeren met een optioneel biertje, dan is een hangstoel de ideale, ruimtebesparende oplossing. Hang hem aan één van de balken of haak aan het plafond en je kunt hem afhalen als je weer verder gaat. Dat kost je geen moeite én geen ruimte, maar je zit wel als een koning!

 

In de klas

De hele tijd stilzitten op je stoel. Voor veel kinderen is het een beproeving. En echt gezond is het ook niet. Bovendien blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat bewegen de leerprestaties verbetert. Sommige kinderen krijgen daarom iedere ochtend ochtendgymnastiek of maken gebruik van bewegend meubilair, zoals een ‘bureaufiets’. Een hangstoel kan hierop een aanvulling zijn. Hierin kunnen kinderen actief zitten en lekker wiebelen. Zo kunnen ze hun energie kwijt en wordt hun concentratie verbeterd. En voor kinderen die snel overprikkeld raken, vormt een kinderhangstoel een prima plek om even tot zichzelf te komen.

 

Tijdens een wandel- of fietstocht

Neem eens een hangstoel mee als je erop uit gaat voor een fikse wandel- of fietstocht. Een lichtgewicht hangstoel in handige draagtas is praktisch om mee te nemen. Ben je toe aan een rustpauze, zoek dan een stevige tak en hang je hangstoel eronder. Met je voetjes in de lucht kun je even heerlijk bijkomen, een appeltje eten en optimaal genieten van de omgeving!

 

Hangstoel mee wandelen fietsen