Logosmall

Meer tijd in je tuin met een hangstoel

Meer tijd in je tuin met een hangstoel

Sinds ik anderhalf jaar geleden van mijn lief een hangstoel kreeg voor mijn verjaardag, ben ik veel meer in de tuin te vinden. Tussen de bedrijven door neem ik vaker een klein maar fijn relaxmomentje voor mezelf. Op de één of andere manier nodigt een hangstoel toch veel meer uit om even te zitten. En dat vindt ook de rest van het gezin!

Met het gezin in de hangstoel

Inmiddels is de eenpersoons hangstoel ‘Swinger’ deze zomer uitgebreid met een tweede, extra grote hangstoel. In de riante Globo Royal kun je met je benen horizontaal liggen, of samen met de kinderen of je partner knus schommelen. Met deze extra hangstoel erbij is ons hele gezin veel vaker in de tuin te vinden. De kinderen zijn dol op het schommelen en klimmen in de Globo. Bovendien houden ze het veel langer vol om te zitten dat op een gewone stoel. Dat is handig met een zomerse barbecue! Ook wij genieten iedere dag van het rustgevende gevoel dat je krijgt zodra je in deze hangende schommelbank even achterover leunt. Een kopje koffie nemen we tegenwoordig dan ook steevast mee naar buiten.

 

Globo Royal hangstoel

 

 

Uitgebreid relaxen in je hangstoel

Voor de gestolen chill momentjes, gezamenlijk buiten zitten of relaxt toezicht houden op je spelende kinderen is een hangstoel perfect. Maar zodra je werk af is en de kinderen slapen of naar school zijn, kan het echte relaxen beginnen. Dan mogen de voetjes vooruit en neem je quality time voor jezelf. Door het gewichtloze gevoel gaat ontspannen vanzelf. Een heerlijk moment om jezelf te verliezen in een goed boek, muziek te luisteren en de ogen even te laten dichtvallen… ook al zit je in je eigen achtertuin; een beter vakantiegevoel bestaat er eigenlijk niet!

 

Swinger eenpersoons hangstoel

 

Hangstoel in de tuin ophangen

Het leuke van een hangstoel is dat er in elke tuin wel ruimte voor is. Wij wonen bijvoorbeeld in een twee-onder-een-kap en hebben de hangstoelen aan de zijkant en achterkant van de garage bevestigd. Daar heb je heel handige standaarden voor. De Globo hangt in ons ‘loungehoekje’ van de tuin en de Swinger onder de overkapping. In de winter hangen we de Globo ook onder de overkapping, aan een paar stevige balken, met de kussens in de garage. Daar blijft hij mooi droog en kun je ook ‘s winters je kopje koffie in de hangstoel drinken. Als je een schommel in de tuin hebt staan of een grote boom met sterke tak, dan kun je de hangstoel natuurlijk ook prima daar ophangen. Daarnaast zijn er verschillende vrijstaande standaarden verkrijgbaar, in hout en metaal. Hierin hangt je hangstoel altijd veilig en kun je hem neerzetten waar je maar wilt!

 

Houd je hangstoel mooi

Onze hangstoelen gaan naar buiten zodra de lente zich aandient. Ze hoeven niet naar binnen; alleen de kussens van de Globo leggen we ‘s avonds en bij regen onder de overkapping. De Swinger en de kussens van de Globo leggen we in het winterseizoen binnen. Het vochtige weer laat anders toch zijn sporen na. Daarnaast leggen wij in de zomer een zachte plaid over de kussens van de Globo. De kussenhoezen zijn gewoon wasbaar, maar toch is het jammer als ze vies worden. En geloof me: als je kleine kinderen hebt, die er met hun kleine zand-, ijs- of snoephandjes constant op- en afklimmen, gaat dat erg snel... Met de plaid erover levert dat geen ergernis op. Zo genieten we dankzij onze hangstoelen allemaal nog meer van onze tuin!