Logosmall

Last van stress? Hangstoel kopen!

Last van stress? Hangstoel kopen!

Stress. Het lijkt wel een onvermijdelijk onderdeel van ons dagelijks leven. Maar gezond is het natuurlijk niet! Stress is de grote veroorzaker van allerlei aandoeningen, van aanhoudende verkoudheden tot een regelrechte burn-out. Ga de stress te lijf en gun jezelf voldoende ontspanning. Een hangstoel is hierbij een geweldig hulpmiddel!

 

Schommelen tegen stress

In ons dagelijks leven ligt stress continu op de loer. Zijn we niet druk aan het werk of studeren, dan vragen de kinderen wel de nodige aandacht of is er een probleem in de familie. In onze vrije tijd willen we gezond en lekker koken, regelmatig sporten, tijd besteden aan onze hobby’s en het liefst onze vrienden en familie geregeld zien. En oh ja: we zijn uiteraard continu bereikbaar en houden alle sociale media nauwkeurig in de gaten! Alles bij elkaar slokt dit zoveel tijd en energie op, dat op een gegeven moment zelfs de leuke dingen des levens stress kunnen opleveren. Op dat moment is het hoog tijd om de rem erop te gooien. Hoe moeilijk het ook is, neem afstand zodra je de spanning in jezelf hoog voelt oplopen. Een handig hulpmiddel hierbij is een hangstoel. Hierin kun je jezelf op elk moment even terugtrekken en eens rustig te schommelen. Door je geheel op deze schommelende beweging en je ademhaling te concentreren, raak je vanzelf in een meditatieve toestand. Ook al schommel je slechts tien minuutjes, je zult totaal verkwikt en vol goede moed weer de hangstoel uitstappen!

 

 

Gezonder werken in een hangstoel

Ook tijdens werk en studie kan een hangstoel stress helpen voorkomen. Daarnaast helpt een hangstoel ook om actiever te zitten. Voor mensen met een zittend beroep is dit minstens zo belangrijk voor de gezondheid als het voorkomen van stress. De gezondheidsrisico’s van langdurig zitten lopen namelijk uiteen van nek- en schouderklachten tot obesitas, diabetes, depressies en zelfs hart- en vaatziekten. Door je werkplek uit te breiden met een hangstoel, kun je op allerlei momenten gedurende dag even actief ontspannen.Zo is het lezen van een rapport of ingewikkeld essay prima in een hangstoel te doen, net als het beantwoorden van e-mails of het voeren van een telefoongesprek. Bovendien houdt de schommelende beweging houdt je lichaam én je hersenen in beweging, waardoor je profiteert van een beter concentratievermogen en een verhoogde creativiteit. In een hangstoel kun je op een gezonde manier werken en heb je tegelijkertijd een momentje voor jezelf!

 

gezond werken in een hangstoel

 

Een hangstoel brengt plezier!

Een hangstoel in huis bevordert niet alleen een gezonde levensstijl met minder stress, het brengt ook nog eens veel meer plezier in het dagelijks leven. Niet alleen omdat het voor een speels en fleurig accent zorgt in je interieur, maar ook omdat het uitnodigt tot lekker schommelen met je geliefde of knus kroelen met je kinderen. Ook samen een boekje lezen, sommen oefenen of huiswerk maken wordt een stuk leuker vanuit een hangstoel. Natuurlijk geldt dat evenzeer voor een hangstoel die buiten hangt. In feite: is er een betere remedie tegen stress dan eens lekker schommelen, terwijl je de zon op je gezicht voelt en de vogels hoort fluiten...? Met een hangstoel zorg je voor meer plezier en minder stress!