Logosmall

Een kinderhangstoel is leuk, mooi én gezond!

Een kinderhangstoel is leuk, mooi én gezond!

Kinderen zijn dol op speelgoed. Maar soms wil je ze iets geven dat niet alleen leuk is om mee te spelen, maar ook iets bijdraagt aan hun ontwikkeling. En het zou mooi zijn als het speelgoed een poosje meegaat. Een kinderhangstoel is leuk om mee te spelen, is goed voor de ontwikkeling, fleurt de (kinder)kamer op en is duurzaam!

De voordelen van een kinderhangstoel

Alle kinderen zijn dol op klimmen, klauteren en schommelen. In een hangstoel kunnen ze lekker schommelen en spelen. Tegelijkertijd biedt een kinderhangstoel een fijne plek om uit te rusten. Terwijl kinderen rustig in hun hangstoel wiegen, kunnen ze een boekje lezen, spelen of even tot zichzelf komen. De schommelende beweging is bovendien goed voor hun ontwikkeling. Het stimuleert het evenwichtsgevoel en de lichaamsbeheersing. En dit heeft weer een positieve weerslag op het leren lezen, schrijven en rekenen. Ten slotte is een kinderhangstoel een echte aanwinst voor drukke of snel overprikkelde kinderen. Het schommelen heeft een kalmerende werking. In een speelse kinderhangstoel hoeven ze niet stil te zitten, maar komen ze wel tot rust. Een perfecte plek voor een chill-out!

 

Variaties van de kinderhangstoel

Omdat een kinderhangstoel in allerlei modellen, materialen en kleuren verkrijgbaar is, kun je voor elke kamer en smaak wel een leuk exemplaar vinden. Kies je voor een zachte kinderhangstoel met een speels dessin in alle kleuren van de regenboog of een houten hangstoel met losse kussens? Het is een kwestie van smaak. En als je de kinderhangstoel buiten wilt gebruiken, dan is het fijn als die van weerbestendig materiaal gemaakt is. Dan kan hij wel tegen een buitje en verkleurt hij niet in zonlicht. Je kunt hem in de zomer gerust buiten laten hangen. Kijk ook of de hangstoel robuust genoeg is om mee te spelen. Voor oudere kinderen is dat wellicht minder belangrijk en zal het zitcomfort een belangrijkere rol spelen.

 

Ophangen van de kinderhangstoel

Waar wil je de kinderhangstoel ophangen: binnen of buiten, in de kinderkamer, speelkamer of in de woonkamer? Een kinderhangstoel neemt weinig ruimte in (en is eenvoudig af te halen), dus er is altijd wel een plekje voor te vinden. In de kinderkamer bieden ze extra privacy aan grotere kinderen. Maar voor jongere kinderen die nog onder toezicht spelen, hang je de kinderhangstoel liever in de woonkamer. Gelukkig zijn de kinderhangstoelen daar mooi genoeg voor. Neem bijvoorbeeld de Globo: zonde om op de kinderkamer te verstoppen, toch? Het ophangen kun je veilig en eenvoudig doen met speciaal bevestigingsmateriaal. Wil je liever niet boren in het plafond? Kies dan voor een hangstoel standaard. Deze is bovendien eenvoudig te verplaatsen. Dat is handig voor wanneer je de ruimte nodig hebt of je kind toch liever op zijn eigen kamer speelt!