Logosmall

5 Momentjes van klein hangstoel geluk

5 Momentjes van klein hangstoel geluk

Vlinders in je buik, een lach die doorbreekt op je gezicht en een warm gevoel vanbinnen… Dit is een geluksmoment! En dat kan je bij de kleinste, alledaagse dingen overkomen. Je favoriete nummer dat voorbij komt op de radio, een nieuw paar sokken aantrekken, een spontane lach van een voorbijganger of de eerste lentezon voelen op je gezicht…  Zulke momentjes maken ons leven mooi!

 

Klein geluk en groot geluk

Natuurlijk voelt niemand zich altijd 100% gelukkig. Zelfs al heb je een mooi huis, fijn gezin, goed inkomen en een gezond lichaam. Het leven bestaat uit ups en downs. Ook rotbuien, boosheid en verdriet horen erbij. Bovendien is er geen eenduidig recept voor geluk. Wat de één happy maakt, levert de ander maar weinig plezier. Geluk is voor iedereen anders. Eén ding is zeker, als je lekker in je vel zit, kun je een heleboel klein geluk ervaren op een dag. Van deze hangstoel geluksmomentjes worden wij in elk geval heel erg blij!

 

De eerste lentezon

Als je na een lange, koude winter de zon zien doorbreken en de eerste warme stralen op je huid voelt… dat is al geluk. Heb je dan ook nog eens je hangstoel van zolder gehaald, en kun je al wiegend met je ogen dicht van die heerlijke warmte en het gefluit van de vogeltjes genieten, dan is het puur geluk. Helemaal wanneer je beseft dat het buitenseizoen nu echt om de hoek staat!

 

De rust zelve

Kleine kinderen zijn onstuitbare energie bommetjes. Vanaf het moment dat hun ogen ‘s ochtends open gaan totdat ze hun pyjama aantrekken: de hele dag zijn ze klaar voor actie! Maar soms is het ineens een poosje rustig in huis. Als je dan om het hoekje gluurt en je ziet je kleine heerlijk opgekruld in zijn hangstoel zitten, volkomen ontspannen en in zijn eigen fantasiewereld, dan overvalt je een warme golf van geluk!

 

Met de poes op schoot

Als je na een lange dag werken thuiskomt is het heerlijk om eerst je schoenen uit te schoppen en even te genieten van de rust. Als je dan aan het bijkomen bent in je hangstoel en je poes komt als een warm spinnend hoopje bij je op schoot liggen, dan voel je toch alle werkstress van je afglijden? Een momentje van heerlijk huisgeluk!

 

Een verkoelende bries

De paar weken dat wij in Nederland met temperaturen boven de 25 graden te maken krijgen, kan de hitte ons behoorlijk opbreken! Zo min mogelijk bewegen is het devies. En als je dan een schaduwplekje hebt gevonden voor je hangstoel en net dat verkoelende briesje weet mee te pakken; dan lopen de rillingen van geluk over je bezwete lichaam!

 

Kriebelende kinderhaartjes

Niks is zo knus als samen een boekje lezen met je kind warm op schoot, kriebelende haartjes in je neus. Een echt momentje van jullie samen! Dus kruip samen in de hangstoel met jullie favoriete boek en ga al wiegend op in het verhaal en dit fijne geluksmoment!

 

Hangstoel voorlezen